Er zijn van die dagen dat je al bij het wakker worden voelt, dat wordt niks vandaag. Zo somber, zo down.

Er zijn van die dagen dat je het gevoel hebt gek te worden van verdriet.

Er zijn van die dagen dat je razend wordt van die Facebookvrienden die posten hoe fijn het weekendje weg was of hoeveel jaar ze al weer samen zijn.

Er zijn van die dagen dat je hart ook fysiek pijn doet.

Er zijn van die dagen dat je wou dat je dood was en uitrekent hoe lang je nog moet.

Er zijn van die dagen dat je geweldige dingen voor elkaar hebt gekregen. Gekookt voor jezelf of toch dat ene feestje bijgewoond.

Alleen

Het zijn ook die dagen waarop je je zo alleen kunt voelen. Omdat het niet erg genoeg is om ‘help’ te roepen. Je weet wel dat je niet echt een hartaanval krijgt, al voelt het zo. Je begrijpt best dat je onredelijk jaloers bent of dat een maaltje voor jezelf koken geen wereldnieuws is.

Dus bel je niemand. En trouwens wat moet je zeggen? Wat als ze je willen opmonteren of wat als ze denken dat het weer goed met je is omdat je naar een feestje bent geweest? Dus bel je niet en vertel je niemand dat het zo’n dag is.

Een veilige plek met anderen

Wat zou het fijn zijn als er dan een plek is waar je even naar toe kunt. Een toevluchtsoord waar je kunt vertellen hoe het met je is. Even uithuilen, delen, tot rust komen. Een plek waar iedereen begrijpt waar je het over hebt. Omdat iedereen daar dit soort dagen kent.


Besloten Facebookgroep

In mijn eigen rouwtocht had ik precies zo’n toevluchtsoord. Een besloten buitenlandse Facebookgroep voor mensen in de rouw.Het was fijn en veilig en zo ondersteunend. Het heeft me door heel wat lastige momenten heen geholpen.

 

Sisters in Grief – Het Rouwkollektief

Ik wist meteen, dat wil ik in ieder geval ook gaan bieden met mijn bedrijf. Niet alleen professionele support maar ook support van elkaar. Niemand weet immers zo goed waar je doorheen gaat, als andere vrouwen die door hetzelfde heengaan.

Vandaar dat ik vandaag een start wil maken met de besloten facebookgroep Sisters in Grief – Het Rouwkollektief!

Besloten maar open t/m December 2018

Volg je mijn nieuwsbrief en rouw je om de dood van je partner (je man/ je vrouw/ geliefde/ ex-partner/ geheime liefde of welke vorm jullie relatie ook had), dan is het mogelijk om je aan te melden bij deze besloten FB groep. Vanaf nu tot het eind van het jaar.

Daarna kunnen alleen vrouwen die met mij werken zich er voor aanmelden. Ben je dan al lid van de groep, dan blijf je dat natuurlijk.

Interesse en dan?

Heb je interesse, dan kun je op Facebook een lidmaatschapsverzoek doen bij Sisters in Grief – Het Rouwkollektief. Je krijgt dan als reactie drie vragen en als blijkt dat je in deze groep thuishoort, wordt je toegevoegd als lid.

Huisregels

Eén van de vragen zal zijn of je de regels hebt gelezen. Want er zijn regels.
Zowel over wat je kunt posten (bijna alles, behalve..) als hoe je kunt reageren. Alles over de huisregels van Sisters in Grief vind je hier en onder de knop beneden.


Dus….

Kun je wel wat meer steun gebruiken met December zo voor de deur? Lijkt het je fijn om een plek te hebben waar je kunt delen wat er in je omgaat, waar begrip voor je is en ondersteuning? Gun jezelf dan de extra support en meld je aan!

 

Je hoeft het niet alleen te doen.

Liefs,

Huisregels Sisters in Grief

Een besloten groep kan fantastische ondersteuning geven mits het een veilige groep is. Je schrijft immers over kwetsbare, persoonlijke zaken. Vandaar dat er regels zijn om deze veiligheid te waarborgen. Alles over de regels vind je hier.

Aanmelden

Heb je de huisregels gelezen en wil je je aanmelden voor de besloten facebookgroep? Ik hoop je gauw te kunnen verwelkomen! Enne.. vergeet dan niet je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dat kan hiernaast bijvoorbeeld of in het menu onder Nieuwsbrief.