online rouwbegeleiding

Online Rouwbegeleiding

Wil je graag meer aandacht en ondersteuning in je rouwproces maar woon je te ver van Amsterdam of kun je niet makkelijk de deur uit? Het is ook mogelijk om te kiezen voor online rouwbegeleiding per Zoom. Of een combinatie van online rouwbegeleiding  en rouwbegeleiding live in Amsterdam.

 

Online Rouwbegeleiding: (hoe) werkt dat?

Online rouwbegeleiding is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als een sessie waarbij we in dezelfde ruimte zijn en direct contact hebben. Maar dat wil niet zeggen dat het afstandelijk is, ook online kan het werk intiem, persoonlijk en ondersteunend zijn. Met een beetje voorbereiding kun je dat wat het anders maakt, goed ondervangen.

Het is belangrijk dat je je op een rustige plek installeert, waar je niet gestoord (en gehoord!) kunt worden. Dus geen telefoon die af kan gaan of kinderen die onverwacht binnen kunnen komen. Waar je zit is niet belangrijk (werkkamer, slaapkamer) als er maar voldoende licht is zodat ik je goed kan zien. Het is fijn om wat spullen om je heen te hebben die je mogelijk nodig hebt: iets te drinken (geen alcohol, ook niet voorafgaand aan de sessie!), zakdoeken, schrijfmateriaal, misschien een lekker dekentje, misschien wil je een kaarsje aan of een bloemetje in de buurt.

Maak het jezelf zo prettig mogelijk.
Ik neem dan op de afgesproken tijd contact met je op.

Online rouwbegeleiding: sessies

Net als in bij een live sessie in Amsterdam kijken we waar je uithangt: hoe het met je is en waar je tegenaan loopt. En wat je op dat moment het meeste nodig hebt.
Misschien wil je gewoon praten en vertellen, een luisterend oor. Misschien moet er nodig gehuild worden of gevloekt. Misschien wil je iets over mijn ervaringen horen of is het fijn dat ik iets toelicht over rouw. Misschien werken we met schrijfoefeningen, meditatietechnieken of visualisaties. Dat wat het meest behulpzaam is. En altijd in samenspraak met jou.

Het is bij online rouwbegeleiding extra belangrijk dat je na een sessie wat overgangstijd hebt. Er gebeurt vaak veel en je bent misschien gevoelig of moe. Het is jammer als dat meteen weer weg moet, omdat je je onder de mensen moet begeven. Bij een gewone sessie heb je je reistijd die je helpt de overgang te maken.

Ook online rouwbegeleiding kan intiem, persoonlijk en ondersteunend zijn.

Praktisch

Als je interesse hebt in de steun van online rouwbegeleiding en/of rouwbegeleiding in Amsterdam, dan starten we met een oriënterend gesprek van ongeveer een uur via Zoom. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ik zal je wat vragen stellen en samen kijken we wat jij nodig hebt en of dat ook is wat ik kan bieden. En of we een goede match zijn natuurlijk!
Na het gesprek kun je bedenktijd nemen of we plannen een eerste afspraak.

Online Rouwbegeleiding

Om de holding en support van coachingsessies te versterken bied ik de sessies aan in een pakket van 6 of 3 keer.
Is de rouw nog overweldigend voor je en ben je aan het overleven? Dan is een pakket van 6 sessies aan te raden. Wil je daarna nog doorgaan, dan kun je kiezen uit een vervolgpakket van 3 of 6 keer.

Ben je al langer in de rouw en loop je onverwacht ergens tegenaan of zit je weer even vast, dan kun je in overleg ook kiezen voor een pakket van 3 sessies.

De sessies van beide pakketten vinden plaats in een aaneengesloten periode van maximaal 4 maanden. (En mocht dat niet helemaal lukken ivm vakantie ofzo, dan overleggen we natuurlijk even.)

Extra: Facebook-community: Sisters in Grief

Wie met mij werkt kan ook toegang krijgen tot de besloten Facebookgroep Sisters in Grief – Het Rouwkollektief. Daar kun je andere vrouwen ontmoeten die door hetzelfde heengaan als jij en desgewenst uitwisselen, elkaar aanmoedigen en begrip vinden.

Een sessie online rouwbegeleiding duurt 60 tot 75 minuten.

Een pakket van 6 sessies kost € 590,- (inclusief 21 % btw).
Je kunt kiezen voor betaling in 1, 2 of 3 keer.

Een (vervolg)pakket van 3 sessies kost € 295,- (inclusief 21 % btw).
Je kunt kiezen voor betaling in 1 of 2 keer.

De eerste betaling vindt plaats voor de eerste sessie. Besluit je na de eerste sessie niet door te gaan, dan krijg je het resterende bedrag (minus 1 sessie) terug.
Heel soms kan de techniek ons in de steek laten. In dat geval maken we er een telefonische sessie van. De kosten zijn dan voor mij.

Wat krijg je hier voor

  • Gratis oriënterend eerste gesprek van ongeveer een uur per Zoom.
  • 6 (of 3) sessies van vijf kwartier in een aaneensluitende periode van max 4 maanden.
  • De mogelijkheid mij te mailen tussen twee sessies in.
  • Toegang tot de besloten Facebookgroep Sisters in Grief – Het Rouwkollektief, waar je contact kunt hebben met lotgenoten. Gelijkgestemde vrouwen die net als jij hun partner verloren hebben.
Een combinatie van online sessies en live in Amsterdam is ook mogelijk.

Interesse?

Ben je toe aan gerichte persoonlijke hulp of wil je meer informatie over online rouwbegeleiding, neem dan gerust contact met me op door het contactformulier in te vullen. Je kunt ook mijn antwoordapparaat inspreken op 020-6624326
Ik neem dan z.s.m. contact met je op om een oriënterende afspraak te plannen per Skype of telefoon.

De nieuwsbrief kan je ook al steun geven.

Iets anders nodig?

Is dit toch niet precies wat je nodig hebt? Mijn aanbod blijft zich uitbreiden. Je bent van harte welkom om mijn nieuwsbrief te volgen zodat je als eerste op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. En de blogs en tips over leven met rouw kunnen je alvast de eerste steun geven!

 

Contactformulier Online Rouwbegeleiding

3 + 2 =