Blog

Hart in Rouw

Je hart openhouden, alles voelen wat er te voelen is – the good, the bad and the ugly – en daar bij blijven, is zo behulpzaam als je in de rouw bent. En tegelijkertijd is dat het allermoeilijkste.

Lees meer

Weekend Rouwretraite 14 – 16 juni 2019

Een weekend rouwretraite voor vrouwen die proberen te leven met de dood van hun partner (m/v). Een weekend met alle aandacht voor hoe het nu is en wat je nodig hebt. Op een prachtplek en in goed gezelschap van andere vrouwen.

Lees meer

En dan is het dus 2019…

Daar sta je dan. Januari 2019 en nog een heel jaar voor je. En waar andere mensen zich juist verheugen op een nieuw jaar dat nog helemaal open ligt, kan dat zo anders zijn als je in de rouw bent.

Lees meer

Sisters in Grief – je hoeft het niet alleen te doen

Er zijn van die dagen… Voor die dagen is er nu Sisters in Grief – Het Rouwkollektief, een besloten Facebookgroep voor vrouwen die hun partner verloren zijn. Om er een mooie start mee te maken tot eind december 2018 ook open voor lotgenoten die de nieuwsbrief van het Rouwkollektief volgen.

Lees meer

Huisregels voor de besloten Facebookgroep

Een besloten groep kan fantastische ondersteuning geven mits het een veilige groep is. Je schrijft immers over kwetsbare, persoonlijke zaken. Vandaar dat er regels zijn om deze veiligheid te waarborgen. Alleen als je kennis hebt genomen van de regels en er mee akkoord gaat, kun je deel uitmaken van de groep.

Lees meer

Omdat schrijven helpt – mourningpages

Men neme een schrijfschrift en een lekkere pen. En schrijft. Zonder te stoppen. Over wat dan ook. 3 bladzijden of 10 minuten. Omdat schrijven helpt. Zeker als je in de rouw bent. Mourningpages dus.

Lees meer

Summertime when the living ain’t easy

Summertime and the living is easy… het zingt zo makkelijk weg. Maar wat als dat nu niet zo is? Wat als je in de rouw bent en de zomer pijn doet aan je hart? Over schaduwrijke plekken zoeken voor je hart en je ziel.

Lees meer

D-day en al die dagen ervoor

Wie al langer in de rouw is herkent het misschien wel. Niet de gevreesde sterfdatum is het zwaarst maar de dagen die eraan voorafgaan, wéken vaak. Het kruipt vanzelf in je bloed. Het verdriet, het besef van onvermijdelijkheid, van verlies. Zelfs als je het weet, kan het je zo overvallen.

Lees meer
Al die dingen waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven in rouw.

Wil je geen blog missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.